KSAT-TV Headquarters

San Antonio, Texas

Design announces TV station’s bold new identity

KSAT-TV’s new two-story expansion added 16,000 square feet of open office space and rebranded the station with a much-needed face-lift. The project enhances the neighborhood, improves the pedestrian experience and fulfills KSAT's desire to have an engaging space that will support the station for the next 50 years.

KSAT-TV worked out of the same studio building since its very first broadcast in 1957. Not only had they outgrown their original building, but news teams needed a more flexible space to accommodate better collaboration as well as future growth. Moreover, the station made it a top priority to create a strong new identity that would declare their long-term commitment to the San Antonio community.

The irregular-shaped site is located on the edge of downtown and offers views to the nearby San Antonio River. The design combines the unique existing site features — including a 500-foot signal tower, heritage oak trees, a news studio and technology control center — with a new cutting-edge newsroom and support spaces designed around modern open-office concepts.

The building’s curved main façade is shaped by the property boundaries and helps optimize parking flow. Sunshades made from weathered, COR-TEN steel complement the structure’s buff-colored, stone-clad base and second-story, dark-gray siding. At the building’s northeast corner, a signature exterior stair tower tops out at a viewing deck shaded by deep roof overhangs where staff can enjoy the views of the river.

You Might Also Like

Savills Studley

Park Place Corporate

East Central High School

Newport Beach Hospital, East Tower Refurbishment

West Hollywood Automated Parking Garage

The Cove at UCI Applied Innovation

Reproductive Medicine Associates of Northern California

Mazda North American Operations

Joeris Headquarters

Waste Connections

Premier Automotive Group

Gigamon