Lanier High School Renovation

San Antonio, Texas

Turning Darkness to Daylight

The renovation of a 175,00-square-foot classroom building for San Antonio ISD’s Lanier High School transformed a dark, windowless building into a bright learning environment with natural light and views in every classroom. The district’s goal was to change the trajectory of the historically under-performing school with flexible, next generation spaces to support the educational programming.

The interior was designed around the school’s history of creating murals in the Westside community, including the re-creation of 12 historic murals and providing space for new ones. All aspects of the design provide for diversity, including spaces of different scale and privacy, to enable a wide variety of leaning initiatives. Midway through the process, it was determined that the building’s roof was failing, which changed the entire scope of the project and created an opportunity to add more daylight to the interiors.

The design addresses the district’s goals, while creating a completely new learning environments for teachers and students.

You Might Also Like

MerchSource

Santiago Canyon College Athletic Fields

Eastvale STEM Academy

Piedmont Hills High School Science and Life Skills Complex

Grove Place Townhomes

Nexon

Menlo-Atherton High School STEM Building

MemorialCare Irvine Imaging Center

St. Joseph's Out-Patient Pavilion

MemorialCare Medical Foundation Office Building

Technology Company HQ Wellness Center

CSU Northridge Oasis Wellness Center